Opskrifter
John Hellmers veganer chili (overgangsmad)
Opskrift
½ løg – hakkes
1 tsk. stødt spidskommen
1 sk. salt
2 bladcelleri
1 rød peberfrugt – hakkes
2 grønne peberfrugter
1/2 jalapeño peber – hakkes
3 fed hvidløg
2 dåser med hakkede tomater
1/4 kop med chili pulver
1 sk. stødt sort peber
1 dåse kidney bønner – væsken hældes fra
1 dåse kikærter – væsken hældes fra.
Ønsker du en alkaline chili, så undlad brune bønner, tomater og kikærter på dåse. Brug istedet for friske tomater, blænd evt nogle af tomaterne til tomatsauce. Kikærter sættes i blød i 2 døgn, så de lige når at spire. Undlad Jalapeno i syre (eddike) brug i stedet friske.
Tilsæt mængde og krydderi efter behov og smag.
Se også: To farverige dage med god mad og inspiration.